Leontin Ţîrle, fostul șef al Casei de Pensii Bihor, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Leontin Ţîrle, fostul șef al Casei de Pensii Bihor, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Oradea l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pe fostul şef al Casei de Pensii Bihor, Leontin Ţîrle. Acesta a fost trimis în judecată de DNA Oradea pentru că lua bani şi foloase necuvenite de la Serviciul de Expertiză Medicală, care avizau doar contra cost dosarele pentru pensionarii de boală. Decizia Curții de Apel Oradea este definitivă, transmite Ebihoreanul.ro.

Iniţial, Tribunalul Bihor a dictat pe numele lui Leontin Țîrle o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Curtea de Apel Oradea a menținut însă toate celelalte dispoziţii ale instanţei de fond.

Astfel, fostul şef al Casei de Pensii Bihor are interdicţie, vreme de 5 ani după executarea pedepsei principale, de a ocupa funcţii de conducere într-o instituţie publică, dar şi de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

În plus, judecătorii au dispus confiscarea sumei de 8.400 euro, mita încasată de Ţîrle, acesta fiind obligat totodată să plătească 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Leontin Ţîrle a fost trimis în judecată în 2016 de fosta șefă a DNA Oradea, Felicia Popovici, fiind acuzat de corupţie într-un caz care viza 10 medici şi asistenţi de la Serviciul de Expertiză Medicală din cadrul Casei de Pensii Bihor.

Aceștia au fost prinşi condiţionând emiterea deciziilor de pensionare de plata unor şpăgi, percepute atât de la bolnavii închipuiţi, cât şi de la oameni cu probleme de sănătate reale.

Libertatea