Linie telefonică gratuită de suport psihologic-emoțional pentru persoanele afectate de epidemia COVID

Linie telefonică gratuită de suport psihologic-emoțional pentru persoanele afectate de epidemia COVID

Personalul medical supus condiţiilor de stres și oricine se confruntă cu presiunea cauzată de epidemia de COVID-19 beneficiază de servicii gratuite de sprijin psihologic la numărul de telefon gratuit 0219081, a informat Ministerul Sănătății.

Astfel, începând de astăzi, 6 aprilie, peste 40 de psihoterapeuţi voluntari sunt implicaţi în proiectul demarat şi coordonat de Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (prin Clinica Universitară de Psihologie PsyTech) și Vodafone România.

Linia telefonică de sprijin psihologic 021 9081 funcţionează de luni până sâmbătă în intervalul 12.00 – 20.00 şi poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice.

Apelurile sunt preluate de peste 40 de psihoterapeuţi voluntari ai APCCR printr-o centrală virtuală, numită Cloud Voice, oferită gratuit de Vodafone România.

„A trecut mai mult de un an de când pandemia COVID-19 a dat buzna în viața fiecărui român. Izolarea, pierderea oamenilor dragi, problemele economice, limitările în interacțiunile sociale au avut un efect negativ asupra sănătății mintale a multora dintre noi. Linia de sprijin psihologic lansată astăzi este o unealtă de suport pentru orice român afectat de pandemie”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Este primul demers formal și pe scară largă pe care îl văd din partea autorităților, care, în relație cu pandemia, se ocupă nu doar de binele medical al oamenilor, ci și de binele lor psihologic, adică sănătate mintală sau calitatea vieții în pandemie). Este o schimbare majoră, în linie cu ce se întâmplă în țările moderne la care ne raportăm”, a spus și Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Libertatea