Liviu are nevoie de 200.000 de euro pentru o operație de îndreptare a oaselor toracelui. Deformarea pune în pericol viața băiatului bolnav de morbus osler și de cancer

Liviu are nevoie de 200.000 de euro pentru o operație de îndreptare a oaselor toracelui. Deformarea pune în pericol viața băiatului bolnav de morbus osler și de cancer

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

Liviu-Alexandru Stoian, din Alexandria, Teleorman, este într-o continuă luptă pentru supraviețuire încă din ziua în care s-a născut. De-a lungul anilor, boli îngrozitoare precum cancerul, hidronefroza, maladia morbus osler (n.r. – o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii dese și foarte puternice), dar și o malformație genetică ce i-a atacat piciorul drept îl chinuie pe bietul copil care are 15 ani. Recent, medicii austrieci care îl tratează i-au recomandat o operație de îndreptare a oaselor cutiei toracice care îi apasă pe inimă și pe plămâni, intervenție care costă aproximativ 200.000 de euro.

Liviu a ajuns la Viena cu ajutorul prietenilor Fundației Ringier

Ajutorul uriaș al oamenilor cu suflet care s-au alăturat campaniei umanitare inițiată de Fundația Ringier România a făcut posibil ca Liviu să ajungă, luna trecută, în Austria pentru investigații complexe, dar și pentru menținerea sub control a bolilor de care suferă de atâta amar de vreme (n.r. – cancer, hidronefroză și maladia morbus osler). Drumul în capitala Vienei, la „Wiener Privatklinik-WPK”, era obligatoriu, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, Liviu – olimpic la engleză – acuza dureri puternice în piept, iar oasele cutiei toracice i se deformează.

Teama mamei sale ca aceste noi simptome – dureri în piept și deformarea oaselor tracice – să fie rezultatul unor complicații medicale cauzate de maladiile de care băiatul ei suferă a fost, din nefericire, confirmată de specialiștii austrieci.

Liviu, la „Wiener Privatklinik-WPK”, în timpul manevrelor de aplicare a ventuzei care îi trage oasele

„Deformarea oaselor toracice duce la comprimarea lentă a inimii și a plămânilor”

„În ultima vreme, am observat că oasele toracelui, în zona sternului, se strâmbă vizibil. În plus, bietul copil îmi spunea că are dureri și că respirația îi este îngreunată. Așa că vizita la medicii din Austria (n.r. – la „Wiener Privatklinik-WPK”) devenise obligatorie nu numai pentru controlul celorlalte boli de care suferă, ci și pentru aceste noi simptome. După consult, doctorii vienezi ne-au dat un verdict care m-a îngrozit. Oasele cutiei toracice ale lui Liviu sunt într-un continuu proces de deformare!

Cu fiecare zi care trece, viața lui Liviu este în pericol, pentru că deformarea oaselor toracice duce la comprimarea lentă a inimii, care acum nu pompează la capacitate, dar și a plămânilor, care funcționează la doar 76 la sută din capacitate… O cauză ar putea fi tratamentele chimio pe care le-a făcut, dar și moștenirea genetică ce a cauzat, chiar de la naștere, și acea malformație a piciorului drept (n.r. – întors înspre călcâi)”, ne-a spus Georgiana Stoian, 37 de ani, mama lui Liviu, care, la rându-i, este în atenția medicilor oncologi.

„Vă implor să mă ajutați să îmi salvez copilul!”

Pentru Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România -, șansa ca procesul de deformare a oaselor toracice să fie stopat este, au spus-o specialiștii austrieci, doar o intervenție chirurgicală. O operație în care fiecare os din cutia toracică care poate fi atacat de maladie să fie „îmbrăcat” în tije metalice, intervenție ale cărei costuri se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

„Medicii austrieci ne-au spus că operația este singura șansă ca deformarea oaselor cutiei toracice să fie stopată. Fără această operație, lucrurile se complică extrem de rău pentru Liviu pentru că, în timp, îi vor fi strivite inima și plămânii. Însă, pentru a-l opera, avem nevoie de 200.000 de euro, bani pe care nu îi vom putea strânge niciodată singuri. De aceea, avem nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet și al fundațiilor.

Vă implor să mă ajutați să îmi salvez copilul! Judecând după evoluția galopantă a acestor simptome de deformare a oaselor cutiei toracice, medicii au recomandat că operația trebuie făcută urgent, în câteva luni”, este apelul pe care mama lui Liviu îl face prin intermediul Fundației Ringier România.

Terapia cu ventuza care îi „trage” oasele

Între timp, până când va reuși să ajungă la Viena pentru a fi operat, Liviu trece printr-o dureroasă procedură manuală de îndreptare a oaselor toracice. Cu ajutorul unui dispozitiv – un fel de ventuză ce i se pune pe piept și se umflă cu o pompiță -, mama lui îi „trage” cumva oasele pentru a face mai mult loc inimii și plămânilor, organe din ce în ce mai „sufocate”. Maladia morbus osler nu permite însă ca această procedură să fie aplicată zilnic, conform indicațiilor medicale, deoarece există riscul ca vasele de sânge să se spargă și să producă hemoragii puternice, ceea ce face ca procesul de deformare a oaselor toracice să avanseze.

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU».

Donează prin SMS, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținută la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care Fundația Ringier îi sprijină de 11 ani la rubrica AJUTĂ COPIII

Libertatea