Liviu Popescu, propus de USR-PLUS director interimar la Societatea Română de Radiodifuziune

Liviu Popescu, propus de USR-PLUS director interimar la Societatea Română de Radiodifuziune

Birourile Naționale ale USR și PLUS au decis duminică, 11 aprilie, să sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societății Române de Radiodifuziune, în locul lui Georgică Severin, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Conform USR-PLUS, Liviu Popescu trebuie să întărească „misiunea publică a radioului de stat, atât din punct de vedere administrativ și managerial, cât și din punct de vedere editorial”.

„Eforturile sale vor viza inclusiv adaptarea rapidă a producției SRR la mediile digitale”, a mai precizat formațiunea.

Cine este Liviu Popescu, propunerea USR-PLUS pentru șefia Radioului public

Liviu Popescu, fost jurnalist BBC World Service, la Londra. Foto: Facebook

Liviu Popescu a lucrat în mai multe redacții. Este fost redactor-șef al știrilor TVR, fost editor la Prima TV și Realitatea TV și fost producător al secției române a BBC World Service.

Potrivit CV-ului, are peste 20 de ani de experiență în reglementări, politici publice și afaceri guvernamentale, dialog cu părțile interesate, gestionarea crizelor, mass-media și comunicare strategică.

Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe prin vot referitor la rapoartele de activitate ale Radioului public, condus în prezent de Georgică Severin. Eventuala respingere va echivala cu eliberarea din funcţie a lui Severin.

Totodată, comisiile de cultură ale Parlamentului vor audia săptămâna viitoare candidații pentru posturile interimare de conducere ale Radioului public și TVR.

Libertatea