Lucian Bode: Patronii localurilor care nu respectă măsurile anti-Covid vor avea sediul închis pentru 15 sau 30 de zile

Lucian Bode: Patronii localurilor care nu respectă măsurile anti-Covid vor avea sediul închis pentru 15 sau 30 de zile

Lucian Bode, ministrul de interne, a afirmat, joi, 25 martie, că în şedinţa de Guvern în care au fost aprobate noile restricții antidepidemice a fost discutat proiectul de lege care prevede suspendarea temporară a activităţii operatorilor economici care continuă să încalce prevederile legale chiar şi după ce sunt amendaţi.

„S-a constatat că anumiți operatori economici, reduși numeric, dar vizibili, care au fost sancționați, au continuat să încalce prevederile legale. Am considerat că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat de pe urma activităților interzise. Așa că vom institui și o sancțiune contravențională complementară”, a transmis Lucian Bode.

Sancțiunea contravențională complementară este închiderea pe 15 zile, respectiv 30 de zile, a sediului principal sau secundar, în care operatorul desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite, respectiv desfășoară activitatea suspendată temporar.

Lucian Bode:

Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare se va materializa prin afișarea, în primă fază, la loc vizibil, de la intrare, a mesajului că spațiul este închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19, cu mențiunea expresă a datei până la care este valabilă această sancțiune.

Ulterior, nerespectarea sancțiunii contravenționale complementare se va materializa prin aplicarea pentru durata rămasă de sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu.

„Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste reglementări să fie publicate în Monitorul Oficial și să poată fi aplicate”, a mai spus Bode.

„Scopul nu este de sancționa, scopul nostru, al MAI, este acela de a limita răspândirea pandemiei”, a conchis demnitarul.

Foto: captură YouTube

Libertatea