Lucrătoarele sexuale dintr-un oraș brazilian vor să fie vaccinate cu prioritate. „Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri”

Lucrătoarele sexuale dintr-un oraș brazilian vor să fie vaccinate cu prioritate. „Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri”

Lucrătoarele sexuale din Belo Horizonte, oraş din sud-estul Braziliei, au organizat manifestaţii pentru a cere să fie incluse în grupurile de populaţie care trebuie vaccinate cu prioritate împotriva COVID-19, relatează Agerpres, care citează AFP.

Peste 2.000 de femei au aderat la mişcarea de protest în acest stat brazilian, ele fiind nemulțumite de faptul că li s-au degradat puternic condiţiile de muncă din cauza închiderii hotelurilor, unde obişnuiau să îşi primească clienţii.

„Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate”, a declarat Cida Vieira, preşedinta Asociaţiei Prostituatelor din Minas Gerais.

„Trebuie să facem parte din grupurile prioritare (n.r. – pentru vaccinare) pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane, riscându-ne viaţa”, a spus și Lucimara Costa.

Lucrătoarele sexuale au manifestat luni pe una din străzile din centrul oraşului Belo Horizonte, unde afacerile considerate ca nefiind esenţiale au fost închise la ordinul primăriei.

Profesorii şi poliţiştii au fost incluşi recent în grupurile prioritare de vaccinare în unele state din Brazilia, la fel ca personalul medical, persoanele în vârstă şi indigenii.

Până miercuri, 25.713 persoane au murit de COVID-19 în acest stat din sud-estul ţării, al doilea în funcţie de populaţie, după Sao Paulo.

Aproape 337.000 de decese din cauza COVID-19 s-au înregistrat în Brazilia, țară cu 212 milioane de locuitori, de la debutul pandemiei.

FOTO: EPA

Libertatea