Mai multe persoane implicate în protestele violente de la Piața Unirii, duse la audieri

Mai multe persoane implicate în protestele violente de la Piața Unirii, duse la audieri

24 de percheziții au avut loc, sâmbătă dimineață, în București, Ilfov, dar și alte două județe în cazul protestului violent care a avut loc luni noaptea în Piața Unirii. 22 de persoane urmează să ajungă la audieri, informează Poliția Capitalei.

Protestul față de restricții a degenerat, luni noaptea, în Piața Unirii, în jurul orei 1.00. Protestatarii au aruncat cu sticle și bolovani către forțele de ordine. Aceștia au spart patru stații STB și au provocat mai multe pagube.

Un jandarm a fost rănit în Piața Unirii, după ce un protestatar l-a lovit cu o piatră, agresorul a fost ridicat atunci de jandarmi și dus la audieri.

În această dimineață au avut loc 24 de percheziții în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii. 

Indivizii au fost ridicați chiar din locuințe de către polițiști. În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și vor fi conduse la audieri 22 de persoane. Au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice”, informează Poliția Capitalei.

Acțiunea a beneficiat  de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de al Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit. Poliţia a anunţat atunci că au fost identificate 188 de persoane.

Libertatea