Marcel Ciolacu publică imagini luând prânzul cu Olaf Scholz și spune că a discutat cu acesta despre aderarea României la Schengen. VIDEO

Marcel Ciolacu publică imagini luând prânzul cu Olaf Scholz și spune că a discutat cu acesta despre aderarea României la Schengen. VIDEO

Marcel Ciolacu a avut sâmbătă, 11 noiembrie, în Spania, o întâlnire cu Olaf Scholz, premierul român afirmând că a discutat cu cancelarul german despre “provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă”, dar şi despre aderarea României la spațiul Schengen.

Şeful guvernului a postat, pe rețelele de socializare, câteva poze în care apare luând prânzul cu oficialul german, precum și o înregistare video.

“România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător în aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris Ciolacu, într-un mesaj publicat pe reţeaua X (fosta Twitter).

Romania has in ?? @Bundeskanzler a friend & a supporter in its accession into the #Schengen area. We are confident that together with Germany we can build a stronger, united & fair Europe. pic.twitter.com/qxuapfCfDj

— Marcel Ciolacu (@CiolacuMarcel) November 11, 2023

Ulterior, a urmat și o postare pe Facebook.

“Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleaşi gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relaţiei noastre bilaterale şi despre aderarea României la spaţiul Schengen. I-am mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorinţa noastră legitimă de a fi parte a acestui spaţiu! A friend in need, is a friend indeed!”, a precizat șeful guvernului de la București.

Începând de vineri, Marcel Ciolacu se află la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

Şeful Executivului a avut, sâmbătă dimineață, o întrevedere cu premierul spaniol Pedro Sanchez, dar şi cu omologii săi din Danemarca, Malta şi Germania.

Foto: Profimedia Images

Libertatea