Marele Premiu de F 1 din Bahrain, doar cu spectatori vaccinați sau vindecați de COVID-19 în tribune

Marele Premiu de F 1 din Bahrain, doar cu spectatori vaccinați sau vindecați de COVID-19 în tribune

Responsabilii circuitului de la Sakhir au anunțat, vineri, că la primul Mare Premiu al sezonului din Formula 1, programat între 26 şi 28 martie în Bahrain, vor putea asista doar spectatorii vaccinaţi sau vindecaţi de Covid-19, relatează Agerpres, care citează AFP.

Starea spectatorilor care vor asista la evenimentul automobilistic din Bahrain va fi controlată prin intermediul aplicaţiei locale de monitorizare a bolii.

„Fanii trebuie să ştie că intrarea nu va fi autorizată decât persoanelor complet vaccinate (două săptămâni după ce au primit a doua doză) şi vindecate de Covid-19 (două săptămâni de la data infectării)”, au precizat organizatorii cursei.

De asemenea, spectatorii vor trebui să respecte regulile de distanțare socială și măsurile sanitare, printre care purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Această decizie a organizatorilor primului Mare Premiu de F 1 al sezonului vine într-un moment în care la nivel global există discuţii despre introducerea unui paşaport de vaccinare.

Bahrainul a propus pe bază de voluntariat o vaccinare împotriva Covid-19 personalului din Formula 1, care nu va accepta, se pare, această ofertă, preferând să nu beneficieze de un privilegiu în raport cu programul de vaccinare din Europa, unde se află bazele echipelor.

Majoritatea curselor sezonului 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 s-au desfăşurat cu porţile închise, iar cele din Bahrain, de la sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, au avut loc doar în prezenţa personalului medical al regatului.

FOTO: Hepta

Libertatea