Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare într-un dosar în care inițial fusese achitat

Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare într-un dosar în care inițial fusese achitat

Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a fost condamnat astăzi, 9 aprilie, la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de complicitate la sechestrarea unui bărbat. Decizia aparține magistraților Curții de Apel București și este definitivă.

Faptele datează din 2018, când fiul președintelui LPF a fost acuzat că, împreună cei 3 complici, a sechestrat un tânăr și ar fi încercat, prin violență, să îl determine să-și retragă plângerea penală depusă într-un dosar, conform Gazetei Sporturilor.

Inițial, Mario Iorgulescu a fost pus sub control judiciar de către Judecătoria Sectorului 3, dar procurorii au făcut apel, iar Tribunalul București a decis ca fiul șefului LPF să primească mandat de arest preventiv.

Fiul lui Gino Iorgulescu fusese achitat de către Judecătoria Sectorului 3.

Astăzi, însă, magistrații Curții de Apel București, instanța superioară care a judecat apelul intentat de procurori, l-au condamnat definitiv cu executare pe Mario Iorgulescu.

„În temeiul art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.205, alin.1, Cod penal, condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, în varianta simplă, împotriva persoanei vătămate Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ”, a informat Curtea de Apel București.

Lui Mario Iorgulescu i-au fost interzise anumite drepturi și are interdicția de a se apropia de victimă la o distanţă mai mică de 100 metri.

În acest timp, Mario Iorgulescu este plecat în Italia, pentru tratamente medicale, el fiind arestat în lipsă și trimis în judecată pentru uciderea unui tânăr de 24 de ani, în septembrie 2019, după ce s-a urcat băut și drogat la volan.

Din Italia, el a sesizat CCR cu trei excepţii de neconstituţionalitate, reclamând că i se încalcă drepturile, inclusiv cel la un proces echitabil.

Libertatea