Medic din Timișoara, mesaj dur pentru nevaccinați: Când veți ajunge în Terapie Intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată

Medic din Timișoara, mesaj dur pentru nevaccinați: Când veți ajunge în Terapie Intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată

Medicul Amin Zahra, de la Spitalul Județean din Timișoara, descrie, într-o postare pe pagina de Facebook, situația dramatică din unitățile de primiri urgente și le transmite oamenilor care caută vinovați pentru situația în care ne aflăm, în loc să se apere singuri de COVID, că ar trebui să știe că atunci când ajung să fie internați la Terapie Intensivă, n-o să le „țină locul nimeni acasă”, potrivit Hotnews.

„Ieri o doamnă tânără cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe. Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!”, transmite medicul Zahra

Medicul spune că mor sute de pacienți în fiecare zi, din ce în ce mai tineri, și vorbește despre „egoismul” și „ignoranța oamenilor”.

„Zilnic, avem record, după record! Mor sute de pacienți în fiecare zi, au murit mii și, din păcate, pacienții aflați în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri. Cu siguranță în acest timp ați auzit și de vorba: «Așa, și, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!». Ei bine, toți cei care gândiți așa sunteți niște egoiști și dați dovadă de multă ignoranță! Singurul lucru pe care-l faceți este să căutați vinovați pentru situația în care ne aflăm!”, mai spune medicul.

„Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește, li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente, și cel mai probabil nu în România!”, a mai transmis medicul.

Doctorul Amin Zahra susține că există o soluție pentru a nu ajunge în aceste situații: „Nu vă costă nimic, este gratuită!”, a îndemnat el, referindu-se la vaccinare.

Libertatea