Medicul de gardă în noaptea când o gravidă de 25 ani a murit la Botoșani are calitatea de suspect

Medicul de gardă în noaptea când o gravidă de 25 ani a murit la Botoșani are calitatea de suspect

Mariana Pitrop, medic de gardă la Maternitatea din Botoşani pe 18 august, când a fost internată gravida Alexandra Ivanov și ignorată până când a murit, are calitatea de suspect, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, notează Agerpres.

Doctorița a fost audiată 6 ore la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava în cazul Alexandrei Ivanov, gravida de 25 de ani care a murit la spitalul din Botoșani, după mai multe ore în care tânăra s-a plâns de dureri și nimeni nu i-a acordat atenție.

„După ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu”, se precizează în comunicatul Parchetului.

De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții la locuinţa doctoriței, la cabinetul acesteia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov și au dispus efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Aproape 7 ore, tânăra gravidă nu a beneficiat de îngrijiri medicale, se arăta într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”.

Libertatea