Metrorex anunță că trenurile vor circula mai rar, în afara orelor de vârf: „Intervalele de succedare cresc cu două minute”

Metrorex anunță că trenurile vor circula mai rar, în afara orelor de vârf: „Intervalele de succedare cresc cu două minute”

Compania Metrorex a anunțat noi măsuri în contextul stării de alertă din România, care vor fi puse în aplicare de vineri, 26 martie. Modificarea este făcută în afara orelor de vârf, respectiv 7.00 – 10.00 și 15:00-20:00, când trenurile vor circula la o distanță mai mare cu 2 minute.

Metorex anunță că, în orele de vârf, 7:00-10:00 și 15:00-20:00, intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

Dar în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a metroului bucureștean cresc „cu cel mult două minute”, potrivit comunicatului Metrorex.

Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcționarea la parametrii optimi ai vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat și de un număr corespunzător de personal specializat.

Comunicat Metrorex:

Anunțul Metrorex vine după ce prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că printre măsurile care vor fi luate în București, oraș în care rata de infectare a ajuns astăzi, 25 martie, la 6,5 la mia de locuitori, se numără fluidizarea traficului călătorilor în transportul în comun.

Libertatea