Ministerul Sănătății avertizează că măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva COVID: Permit virusurilor să treacă

Ministerul Sănătății avertizează că măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva COVID: Permit virusurilor să treacă

Ministerul Sănătății a avertizat luni pe pagina de Facebook că măștile cu supapă nu sunt recomandate în contextul pandemiei de COVID, întrucât supapa se deschide în momentul expirație, iar virusurile pot să treacă.

„Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.

Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”. precizează ministerul, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții instituției au mai subliniat că organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Ministerul Sănătății a mai transmis oamenilor că măștile recomandate și care asigură protecție împotriva noului coronavirus sunt cele care acoperă în întregime nasul și gura; din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi; care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii și măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

Foto: Hepta

Libertatea