Ministrul Drulă, după scandalul de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Ministrul Drulă, după scandalul de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou, anunțată încă de săptămână trecută, a început miercuri dimineață cu scandal, în protestul proprietarilor acestora. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a comentat situația la finalul ședinței de Guvern și spune că din 2018, de când a expirat contractul dintre sindicaliști și Metrorex, compania nu a mai primit niciun ban din chiriile spațiilor de la metrou.

„Legea e lege și unde e lege nu e tocmeală. Acele construcții provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte: nu au autorizație de construcție sau vreun alt aviz, nu au dreptul legal comercial de a ocupa acel domeniu public. A existat un contract nefericit între metrou și sindicat, care a ajuns la termen în 2018. Deci de trei ani acele spații sunt ocupate fără drept, iar sindicatul încasează bani fără drept”, a declarat Cătălin Drulă miercuri după-amiază, la finalul ședinței de Guvern.

Din 2018, de când a expirat contractul, Metrorex nu a mai încasat niciun ban din urma închirierii spațiilor comerciale, a precizat ministrul.

„Angajații Metrorex au fost timorați de liderii sindicali”

Drulă l-a lăudat pe directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a luat la un moment dat o rangă și a încercat să forțeze ușa unui chioșc, în stația de metrou Ștefan cel Mare, numindu-l „un om curajos”.

„Da, un cartel se destructurează cu ranga”, a punctat ministrul Transporturilor.

Celelalte primării de sector urmează să se ocupe de eliberarea spațiilor comerciale, a mai spus Drulă, precizând că au fost deja stabilite procedurile cu primarii sectoarelor 1, 4 și 6, urmând să aibă discuții miercuri și cu primarii de la sectoarele 3 și 5.

Întrebat dacă angajații Metrorex care ar fi trebuit să participe la demolarea spațiilor comerciale, dar nu au făcut-o, vor fi sancționați, Drulă s-a referit la aceștia ca fiind „victime” ale liderilor sindicali.

După cum știți, Metrorex are angajați care se ocupă de astfel de operatiuni, de zugrăvire, de vopsire, de electrică și așa mai departe. Ei au fost timorați de prezența unor lideri sindicali care le arătau acel gest mafiot în spate (tăierea gâtului – n.r.). Despre asta vorbesc. Nu ne vom îndrepta niciodată împotriva celor care sunt victime, ci a celor care sunt abuzatori.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor:

Libertatea