Momentul în care statuia din fața Bursei din Bruxelles este distrusă de un turist beat care se cațără pe ea

Bursa din Bruxelles (Belgia) a fost renovată timp de trei ani, cu 90 de milioane de euro. La o zi de la redeschidere, restauratorii sunt nevoiți să intervină din nou, după ce un turist irlandez beat a distrus o statuie din fața instituției care a fost construită în 1873, a relatat Het Nieuwsblad.

Incidentul a fost raportat duminică, 10 septembrie. Irlandezul, vădit în stare de ebrietate, a vrut să se facă o fotografie. A încercat să se cațere pe grupul statuar format dintr-un leu și un bărbat care ține o torță. În timpul mișcărilor lui stângace, brațul s-a rupt și a căzut pe asfalt.

Martorii oculari au filmat cum bărbatul s-a uitat la brațul spart și a plecat pur și simplu. Poliția l-a arestat la scurt timp, într-un fast-food. Nu era conștient de vreo vinovăție.

Reprezentantții Bursei de Valori din Bruxelles văd cu totul diferit situația și au deschis un proces prin care turistul inconștient să fie obligat să plătească reparațiile. O primă estimare a costurilor: 17.600 euro..

„Ne-am dori să refacem acest statuia rapid, dar asta va dura. cu siguranță. câteva săptămâni sau chiar luni. Întregul palat al bursei abia a fost readus la gloria sa, inclusiv cei doi lei de la intrare, care erau în stare gravă. Ne-am gândit că va exista mai mult respect pentru un monument clasificat, nu credeam că actul de vandalism care s-a întâmplat”, a declarat Nel Vandevannet, liderul echipei care a restaurat Bursa din Bruxelles, citat de VRT.

Libertatea