Moscova introduce noi restricții anti-COVID, din cauza bilanțului record de îmbolnăviri şi morţi

Moscova introduce noi restricții anti-COVID, din cauza bilanțului record de îmbolnăviri şi morţi

Autoritățile din Moscova au anunțat marți că vor impune munca de acasă, vaccinarea obligatorie pentru anumiți angajați, precum și carantina persoanelor în vârstă, potrivit Hotnews. Aceste măsuri, primele adoptate din vară, au fost luate după ce Rusia continuă să înregistrezele, pentru a cincea zi consecutiv, numere fără precedent de îmbolnăviri și decese asociate COVID în ultimele 24 de ore.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu 25 octombrie.

Potrivit noilor măsuri, persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani precum și rezidenții ce suferă de boli cronice – cu excepția celor care s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 6 luni – vor fi palsate în carantin începând de la 25 octombrie şi până la 25 februarie.

„Sunt perfect conștient de cât de inconfortabile sunt actualele restricții, dar pur și simplu nu există nicio altă cale de a vă proteja de o boală gravă”, a anunțat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin.

Acesta a notat că doar 1,4 milioane din cei 3 milioane de locuitori ai Moscovei cu vârsta de peste 60 de ani s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

„Prin urmare, 60% din pacienții COVID internați în prezent în spitale sunt moscoviți cu vârsta de peste 60 de ani. Aproape 80% din pacienții ventilați mecanic sunt vârstnici. În rândul celor care au murit de COVID procentul lor este de 86%”, a precizat Sobianin.

Totodată, autorităţile ruse au ordonat vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajaţii serviciilor publice, faţă de 60% în prezent, până la 1 ianuarie 2022.

De asemenea, Sobianin a anunțat că firmele vor fi obligate să își lase cel puțin 30% din angajați să lucreze de acasă pentru aceeași perioadă de 4 luni. Excepție vor face angajații vaccinați, cei care s-au vindecat de COVID-19 și lucrătorii esențiali.

Rusia a înregistrat luni un nou număr fără precedent de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutivă.

Potrivit bilanţului oficial al Guvernului, 34.325 de infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Tot luni au fost raportate şi 998 de decese asociate COVID-19.

Libertatea