MTS a anunțat condițiile în care spectatorii pot participa la evenimentele sportive

MTS a anunțat condițiile în care spectatorii pot participa la evenimentele sportive

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a anunțat, marți, că la evenimentele sportive vor putea participa doar spectatorii vaccinați anti-Covid, cei care au trecut prin boală sau cei care pot prezenta un test negativ RT-PCR sau antigen, conform Agerpres.

Din 13 mai, cei care vor să organizeze evenimente test/pilot pot depune propunerile la MTS. Ei trebuie să descrie cât mai amănunțit condițiile de desfășurare a evenimentului, raportat la măsurile cerute. Astfel, participarea este permisă doar pentru: persoanele vaccinate cu schema completă; persoanele aflate în perioada cuprinsă între zilele 15-90 ulterior confirmării cu Covid; persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Condiții similare pentru Euro 2020

După analizarea planurilor depuse de organizatori, MTS le va trimite la Ministerul Sănătății pe acelea care îndeplinesc toate condițiile legale, iar ulterior propunerea ajunge la Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care emite o hotărâre.

Condițiile
vor fi valabile și pentru meciurile de fotbal din cadrul turneului
final EURO 2020.

„Lumea sportului era mai săracă fără spectatori, căci doar împreună ne putem bucura de emoţia şi frumuseţea spectacolului sportiv. Oamenii au nevoie să fie alături de echipele şi sportivii pe care îi iubesc, aceştia au nevoie de susţinerea şi căldura suporterilor, iar acest lucru este acum din nou posibil”, a declarat ministrul tineretului şi sportului, Eduard Novak, potrivit sursei citate.

Libertatea