Ne cerem scuze. Fotografia cu Raluca Turcan fără mască era din martie 2020

Ne cerem scuze. Fotografia cu Raluca Turcan fără mască era din martie 2020

Un articol publicat vineri dimineața atrăgea atenția asupra faptului că ministrul muncii a fost fotografiat fără mască în timpul unei vizite la un centru de bătrâni. Fotografia fusese postată zilele trecute de voluntarii liberali sibieni. Imaginea datează însă din martie anul trecut, când purtatul măștii nu era obligatoriu.

Libertatea cere scuze publice după ce a publicat vineri un articol cu titlul „Raluca Turcan, fără mască la un cămin de bătrâni”, semnalând că actualul ministru al Muncii a încălcat din nou restricțiile, după episodul recent al plantării de pomi din județul Sibiu.

Imaginea, care nu era datată, fusese postată pe 22 martie 2021 de pagina de Facebook a Echipei Galbene – organizația de voluntari a PNL Sibiu, alături de alte fotografii de la mai multe evenimente caritabille. 

Imaginea cu Raluca Turcan a fost realizată în martie 2020

Ziarul a încercat să ia legătura cu Raluca Turcan înaintea publicării articolului, dar nu am reușit. Turcan a reacționat ulterior și ne-a transmis că fotografia este mai veche. „Este foarte veche. Sunt convinsă că mai puteți găsi mii, întrucât eu chiar fac acțiuni de voluntariat. Dar se poate continua cu manipularea”, a răspuns ministrul.

La o verificare ulterioară, am descoperit că fotografia datează din luna martie a anului trecut, când purtatul măștii în spații închise nu era obligatorie, acest lucru devenind obligatoriu abia din mai 2020.

Libertatea