Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Netflix va restricționa folosirea unui cont de către mai multe persoane

Platforma de streaming Netflix a început să testeze restricţionarea conturilor partajate între mai multe persoane, însă momentan nu a fost luată o decizie cu privire la implementarea restricţiilor, informează BBC.

Unii utilizatori ai platformei de filme şi seriale au primit un mesaj în care li se transmitea: „Dacă nu locuiți cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul cont pentru a mai putea viziona”.

„Acest test este realizat cu scopul de a ne asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC. Potrivit acestuia, încă nu a fost luată o decizie cu privire la restricţionarea conturilor de pe platformă.

În cadrul testului, utilizatorii sunt verificaţi printr-un cod trimis pe telefon sau e-mail.

Potrivit Netflix, cu un singur cont poţi avea până la cinci profiluri. „Profilurile permit mai multor membri ai familiei tale să se bucure de Netflix în mod personalizat”, se arată pe site-ul platformei.

Noua măsură ar urma să împiedice utilizatorii neeligibili. În 2016, Reed Hastings, cofondatorul și directorul executiv al Netflix, spunea că „partajarea parolelor este ceva cu care trebuie să te obişnuieşti, pentru că există atât de multe partajări legitime de parole, cu soțul tău, cu copiii tăi, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum este”.

În 2019, directorul Greg Peters declara că platforma urmăreşte problema partajării parolelor, dar că nu are „planuri mari de anunțat în privinţa eventualelor schimbări”. În 2020, Netflix a câștigat aproape 37 de milioane de noi abonați, iar în prezent numără peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume.

Libertatea