Noul șef de la Permise Suceava, ridicat de DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie

Noul șef de la Permise Suceava, ridicat de DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie

Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava a intrat din nou în atenția procurilor anticorupție, la cinci luni de scandalul șpăgilor. Noul şef al instituţiei, inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, a fost ridicat de procurorii DNA Cluj, în dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie, la locul de muncă pentru a fi dus la audieri într-o dosar de corupție, relatează site-ul local Monitorul de Suceava.

Andrei Viorel Donciu, fost șef la structura similară din Maramureș, a fost împuternicit la conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava pe 25 martie, pentru o perioadă de trei luni, după ce fostul şef, Alexandru Duţuc, a demisionat.

Nu mai puțin de 11 polițiști și funcționari din cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, în frunte cu fostul șef al structurii, Radu Ionuț Obreja, sunt cercetați în libertate în ”Dosarul șpăgilor”

”Polițiști și funcționari […], instructori auto și angajați ai RAR” erau implicați în rețeaua din Suceava, care elibera fraudulos permise auto, a precizat DNA, într-un comunicat.

Pentru un permis auto la Suceava, în perioada 2018-2020, se cereau sume cuprinse între 300 și 1.500 de euro la traseu și între 3.000 și 6.000 de euro la examinarea teoretică, potrivit DNA.

În urma perchezițiilor de la începutul lunii decembrie, anchetatorii au găsit peste două milioane de euro la angajații Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava.

Aproape un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți.

Libertatea