„Nu ne aflam aici dacă polițiștii de la IPJ Bacău și-ar fi făcut treaba!” Adjunctul Poliției Române, reacție despre intervenția în dubla crimă de la Onești

„Nu ne aflam aici dacă polițiștii de la IPJ Bacău și-ar fi făcut treaba!” Adjunctul Poliției Române, reacție despre intervenția în dubla crimă de la Onești

Adjunctul Poliției Române, chestorul de poliție Florentin Brăcea, conduce echipa care anchetează intervenția forțelor de ordine în cazul de dublă crimă și luare de ostatici de la Onești. Acesta a spus că vinovații vor răspunde conform legii.

„Cei care se fac vinovați de această tragedie vor răspunde legal. Primele concluzii. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Nu ne aflam aici dacă polițiștii de la IPJ Bacău și-ar fi făcut treaba”, a spus șeful Poliției Române, după ce a auzit modul în care s-a acționat la incident.

Oficialii Poliţiei Române au anunţat, marţi, că bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti a sunat de patru ori la 112 şi a discutat cu operatorul, dar şi cu adjunctul şefului Poliţiei Oneşti, care venise la locul incidentului, şi cu negociatorul, care fusese chemat din ziua sa liberă şi a ajuns după mai bine de o oră.

După mai bine de cinci ore în care i-a ţinut sechestraţi pe cei doi muncitori, în atitudinea agresorului s-a produs „un declic”, susţin anchetatorii. Tot în acel moment, una dintre victime a încercat să scape. Atunci, cei doi bărbați au fost atacați și înjunghiați mortal.

Polițiștii au intrat în casă după acest moment și l-au împușcat pe criminal, rănindu-l.

Libertatea