O bătrână de 90 de ani a mers 10 kilometri pe jos, prin nămeți, pentru a se vaccina împotriva COVID

O bătrână de 90 de ani a mers 10 kilometri pe jos, prin nămeți, pentru a se vaccina împotriva COVID

Dorința lui Fran Goldman, 90 de ani, din Seattle, SUA, de a se vaccina anti-COVID a fost atât de puternică, încât femeia n-a lăsat nici vremea, nici birocrația să stea în calea imunizării sale. The Seattle Times scrie ce efort uriaș a făcut nonagenara pentru a se vedea cu vaccinul administrat.

Bătrâna a reușit cu greu să se programare pentru imunizare. Ea a sunat la Departamentul de Sănătate în fiecare dimineață, de când s-a dat startul vaccinrii, și a cerut să fie ajutată.

„Am sunat pentru a fi programată oriunde, în fiecare dimineaţă, în fiecare după-amiază şi de multe ori am fost online şi noaptea pentru a prinde loc”, a povestit femeia pentru pubicația americană.

Apoi, în speranța că va rezolva problema, a mers la farmaciile din zona în care locuiește – în unele țări, se administrează vaccinul anti-COVID inclusiv în cabinetele stomatologice și în farmacii. Degeaba!

Fiica ei, Ruth, a încercat să o programeze online, iar un prieten din Arizona s-a oferit să dea o mână de ajutor.

​„Nada. Nimic, în fiecare zi, acelaşi răspuns”, a spus Fran Goldam.

În cele din urmă, bătrâna a reușit să se programeze într-o dimineață de duminică.

„Nu-mi venea să cred. A trebuit să-mi iau ochelarii pentru a vedea dacă nu cumva greşesc”, a declarat Fran Goldman.

Când credea că a scăpat de griji, femeia a avut însă parte de o surpriză neplăcută. O furtună puternică de zăpadă a lovit regiunea în care locuiește. Străzile au fost acoperite de mormane de zăpadă.

Cu toate acestea, bătrâna nu s-a dat bătută. Ea s-a îmbrăcat cu haine groase, și-a pus cizmele în picioare, și-a luat bastonul și a plecat la drum.

„Nu a fost ușor, a fost o provocare”, a spus bătrâna, care a mers prin nămeți 10 kilometri pentru a ajunge la centrul de vaccinare.

Deși a întârziat cinci minute, Fran Goldman a fost vaccinată anti-COVID.

Foto: The Seattle Times / Ruth Goldman

Libertatea