O fată de 13 ani a murit, după ce a mers la scăldat în Siret

O fată de 13 ani a murit, după ce a mers la scăldat în Siret

Două fete de 11 şi 13 ani din comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, au mers duminică la scăldat pe râul Siret, însă au fost luate de apă. Fata de 13 ani a murit, transmite ISU Neamţ.

UPDATE ora 19:00. Fata de 13 ani a murit. “Medicul de pe ambulanța SMURD de Terapie Intensivă a declarat decesul fetei”, a transmis ISU Neamţ.

“Cele două fete au fost observate de către un localnic, care a reuşit să salveze una din fete, de aproximativ 11 ani. Aceasta a fost preluată de un echipaj de la Ambulanţă şi transportată la spitalul din Roman”, a declarat pentru Libertatea Irina Popa, ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, cea de-a doua fetiţă, în vârstă de aproximativ 13 ani, a fost găsită de localnicii care au participat la căutări. „A fost preluată de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi s-au început manevrele de resuscitare”, a spus Irina Popa.

“La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție, un autoturism de serviciu, două bărci și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman, membri ai SVSU Doljești și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman. Căutarea persoanei s-a efectuat atât pedestru cât și acvatic”, a precizat ISU Neamţ.

Foto: ISU Neamţ

Libertatea