O femeie cultiva canabis într-un centru de bătrâni din Germania. „Îi plăcea planta”

O femeie cultiva canabis într-un centru de bătrâni din Germania. „Îi plăcea planta”

Un angajat al centrului pentru îngrijirea vârstnicilor din localitatea Krumbach, landul Bavaria, Germania, a alertat, luni, poliţia, după ce a observat o plantă cu aspect suspect, informează DPA, citată de Digi 24.

Planta era canabis, iar cea care o cultiva fără să știe pe balconul său era o femeie de 91 de ani, rezidentă a centrului.

„Rezidenta a rămas uimită, deoarece nu cunoştea numele plantei şi nu era la curent cu interdicţia privind cultivarea acesteia”, a anunţat poliţia germană.

„Ei îi plăcea planta, pe care o îngrijea de ceva vreme, aşa că nu a fost de acord ca aceasta să fie confiscată de poliţişti”, au precizat autorităţile.

Femeie de 91 de ani a fost de acord să preda canabisul autorităților, după o perioadă lungă de explicații, în care nonagenara a trebuit să fie convinsă să renunțe la această plantă.

Autoritățile nu au aflat cum a intrat rezidenta centrului pentru îngrijirea vârstnicilor în posesia semințelor de canabis. Planta urmează a fi distrusă, pentru că este considerată un narcotic, a declarat luni un reprezentant al autorităţilor.

FOTO: EPA

Libertatea