O fetiță de 6 ani compune „scrisori împotriva singurătății” pentru rezidenții unui cămin de bătrâni din Germania: „Ni s-a făcut pielea de găină”

O fetiță de 6 ani compune „scrisori împotriva singurătății” pentru rezidenții unui cămin de bătrâni din Germania: „Ni s-a făcut pielea de găină”

Când Hermione, 6 ani, iese la plimbare cu părinții ei, există o singură destinație pentru ea. Nu este un loc de joacă, ci casa de bătrâni „Marie Juchacz”, din Leipzig. Impresionată de faptul că rezidenții nu pot primi vizitatori din cauza pandemiei de COVID, fetița a decis, de la finalul anului trecut, să le trimită celor din centru „scrisori împotriva singurății”, notează Bild. Compuse de copilă și transcrise de mama ei, răvașele i-au emoționat până la lacrimi pe cei în vârstă.

Din cauza pandemiei, cei 100 de rezidenți nu au putut primi vizitatori din familie sau rude. Iar Hermione, fetița de la grădiniță, s-a gândit să le trimită scrisori.

„Vă scriu pentru a nu fi atât de singuri. Și, dacă pot, voi veni aici, în fiecare zi, să vă fac semn cu mâna”, le-a transmis fetița, în prima scrisoare, de Crăciun. Copilul a desenat și un unicorn pe răvașul ei.

Așa s-a și întâmplat. Aproape zilnic, fetița a venit să-i salute pe seniori.

Hermione, în fața centrului din Leipzig.

Hermione: „Știu cum este să nu-ți vezi prietenii de atâta vreme. La a șasea mea aniversare nu am putut invita pe nimeni de la grădiniță”.

Răspunsul nu a întârziat să apară. Maria-Magdalena, Manfred și Peter i-au răspuns fetiței cu inimă mare: „Am fost atât de fericiți de scrisoare și de unicornul tău! Am înrămat-o și am pus-o la fiecare etaj, astfel încât toată lumea să o poată citi”.

Scurtele misive ale fetiței și răspunsul rezidenților fericiți.

Managerul Grit Rudolph a povestit: „Primisem întâia scrisoare și o citisem mai întâi pentru mine. Mi s-a făcut pielea de găină. Rudele nu vin atât de des aici, mai ales în acest moment. Putem oferi doar apeluri video, prin intermediul telefoanelor inteligente. De aceea, această prietenie cu Hermione este ceva foarte special pentru noi”.

Duminică, 28 martie, după ce toți rezidenții s-au vaccinat, inclusiv cu rapelul, Hermione a primit permisiunea de a se vedea cu prietenii săi față în față. Până atunci, ea trecea prin fața centrului și îi saluta pe cei prezenți la balcon.

„Am primit dulciuri de la ei și am fost invitată la festivalul pe care-l vor organiza la vară”, a spus fetița.

Foto: captură video Bild

Libertatea