O mamă din Suceava și fetița ei născută în ziua accidentului au murit, șoferul vinovat, reținut abia după 3 luni

O mamă din Suceava și fetița ei născută în ziua accidentului au murit, șoferul vinovat, reținut abia după 3 luni

O dramă teribilă trăiește o familie din Suceava, în care un băiețel de 7 ani a rămas orfan de mamă și fără surioara lui abia născută, în ziua unui cumplit accident de circulație. Florinela era însărcinată și a fost lovită de o mașină, iar șoferul vinovat abia acum a fost reținut, scrie Monitorul de Suceava.

Florinela Coperza avea 34 de ani și era însărcinată în 7 luni în ziua când a lovit-o o mașină. Era 5 decembrie 2020, conducea un Opel Astra break pe DJ 177A, care leagă orașul Frasin de Stulpicani. La Doroteia, pe șoseaua umedă și alunecoasă un șofer de 32 de ani cu o Skoda Octavia i-a apărut în față și a lovit-o frontal.

Opelul a zburat într-o lizieră, și Florinela și celălalt șofer au rămas încarcerați. Șoferul vinovat depășea imprudent și a crezut că are timp să revină pe banda lui.

Mașina condusă regulamentar de Florinela a ajuns în șanț. Foto: ISU Suceava

Polițiștii au făcut măsurători la locul accidentului și au stabilit că vinovat de producerea accidentului este bărbatul de 32 de ani, respectiv Răzvan Iulian Răescu, din Câmpulung Moldovenesc, cel care a făcut manevra imprudentă de depășire și a pierdut controlul.

Fetița născută prematur, leziuni care puteau proveni de la accident

Florina Coperza, care era din Ostra, a fost internată la Spitalul Județean Suceava cu mai multe leziuni, iar medicii au constatat că fetița cu care era însărcinată este în pericol. S-a intervenit de urgență și în urma unei cezariene, fetița a fost salvată atunci.

Născută prematur, ea a trăit doar câteva zile. Membrilor familiei Coperza li s-a spus că fetița avea leziuni interne care puteau proveni de la accident.

Florinela avea 34 de ani și era mama unui băiețel de 7 ani. Foto: Facebook/ Florinela C.

Pe 25 decembrie 2020, în urma complicațiilor survenite, a murit și femeia de 34 de ani, mama fetiței. Florinela Coperza era căsătorită și mai avea un băiețel de 7 ani.

Marți, 9 martie 2021, la trei luni de la accident, șoferul vinovat a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost plasat sub control judiciar și e cercetat pentru ucidere din culpă.

Libertatea