O nouă mutație a coronavirusului, E484K, e rezistentă la vaccinuri și a fost depistată la pacienții unui spital din Japonia

O nouă mutație a coronavirusului, E484K, e rezistentă la vaccinuri și a fost depistată la pacienții unui spital din Japonia

Aproximativ 70% dintre pacienții cu coronavirus testați la un spital din Tokyo luna trecută au avut o mutație cunoscută pentru reducerea protecției oferite de vaccinuri, a anunțat duminică radiodifuzorul public japonez NHK, citat de Reuters.

Mutația E484K, numită „Eek” de unii oameni de știință, a fost găsită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la coronavirus în Spitalul Medical and Dental University din Tokyo, în martie, se arată în raport.

În cele două luni până în martie, 12 din 36 de pacienți cu COVID au suferit mutația, fără ca vreunul dintre aceștia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele care au avut virusul.

Oficialii spitalului nu au fost disponibili pentru comentarii.

Înaintea Jocurilor Olimpice de vară programate să înceapă în iulie, Japonia se confruntă cu un nou val de infecții. Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, chiar dacă vaccinările la scară largă ale populației generale nu au început încă.

Vineri, 446 de noi infecții au fost raportate în Tokyo, cifra fiind încă mult sub vârful de peste 2.500 din ianuarie.

În Osaka, au fost raportate 666 de cazuri. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea în jurul acelei metropole occidentale a unei tulpini mutante despre care se știe că a apărut în Marea Britanie.

NHK a declarat că niciunul dintre pacienții de la spitalul din Tokyo nu a purtat tulpina britanică.

Libertatea