O nouă tranșă de vaccinuri Moderna sosește joi în România

O nouă tranșă de vaccinuri Moderna sosește joi în România

Peste 130.000 doze de vaccin Moderna sosesc joi în România. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră, transmit reprezentanții CNCAV.

134.400 doze de vaccin Moderna vor ajunge astăzi în țară, iar dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Până la acest moment, în ţara noastră au fost recepţionate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 04 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.

O nouă tranșă de vaccinuri Moderna sosește joi în România

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Până miercuri seară, în România au fost vaccinate cu serul Moderna 180.794 persoane, dintre care 77.347 au primit ambele doze de vaccin.

Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a anunțat marți că 197 de centre de vaccinare cu Pfizer și Moderna vor fi deschise în țară în luna aprilie.

„Din 6 aprilie au fost operaționalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Moderna, astfel încât în momentul de față vorbim de aproximativ de 86 de centre cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaționalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de de la Pfizer. Din data de 20 aprilie vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”, a anunțat Valeriu Gheorghiță marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

Libertatea