O stradă din Italia va purta numele lui Silvio Berlusconi, după o decizie aprobată rapid de autoritățile locale

O stradă din Italia va purta numele lui Silvio Berlusconi, după o decizie aprobată rapid de autoritățile locale

Înstăritul oraș de coastă Portofino va numi o stradă în amintirea fostului premier Silvio Berlusconi, informează Reuters.

În Italia trebuie să treacă 10 ani de la un deces înainte ca cineva să primească o astfel de onoare, dar în acest caz s-a făcut o excepție, deoarece Berlusconi este considerat unul dintre acei „oameni care au deservit în mod deosebit națiunea”, a scris joi, 21 septembrie, ziarul regional Il Secolo XIX. Fostul om de afaceri și premier italian a decedat în luna iunie a acestui an.

Strada urmează să fie redenumită pe 14 octombrie, la câteva săptămâni după ce miliardarul Berlusconi ar fi împlinit 87 de ani.

„Va avea loc o mică ceremonie, cu acordul familiei și în special al concetățeanului local Pier Silvio (Berlusconi)”, a declarat primarul din Portofino, Matteo Viacava, pentru Il Secolo XIX.

Pier Silvio Berlusconi, fiul lui Berlusconi, conduce afacerea media a familiei, MFE-MediaForEurope, și are o vilă în Portofino.

În Portofino va fi inaugurată strada Berlusconi. Foto: Profimedia Images

Strada aleasă este o alee pietonală pe care Berlusconi obișnuia să meargă când își vizita vila din oraș, o proprietate care acum este deținută de grupul de modă Dolce & Gabbana.

Foto: Profimedia Images

Libertatea