O tânără însărcinată a murit de COVID, la Timișoara. Femeia avea 34 de ani și se afla în stare foarte gravă la spital

O gravidă în vârstă de 34 de ani, infectată cu virusul SARS-CoV-2 şi aflată în stare foarte gravă, a decedat, marţi, la Maternitatea COVID „Bega” din Timişoara. Tânăra era însărcinată în luna a patra și nu știa de unde a luat virusul, informează Agerpres.

„Gravida de 34 de ani avea sarcina de 18 săptămâni în evoluţie. A fost internată la noi direct în secţia de ATI, pe 21 martie. Era deja simptomatică, cu deficienţă respiratorie gravă, dispnee, cu 70% din capacitatea pulmonară afectată confirmată de tomograf, oxigeno-dependentă.

A fost monitorizată şi tratată permanent de către medicii ATI şi obstetricieni. Din păcate, nu a avut o evoluţie favorabilă, cu toată terapia aplicată, iar marţi a fost intubată, dar fără îmbunătăţirea evoluţiei şi a survenit stopul cardio-respirator iresuscitabil”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, şeful Clinicii „Bega”, dr. Marius Craina.

Medicul a precizat că, în acest moment, pe secţia ATI a Maternităţii „Bega” mai sunt internate două gravide şi o lăuză, dar sunt şi paciente pe secţie.

Patru zile la rând, sute de oameni au protestat la Timișoara împotriva restricțiilor impuse de autorități.

Încă de sâmbătă, oamenii au ieșit în stradă, majoritatea fără mască, la Timișoara pentru a protesta împotriva carantinei, care a fost introdusă pe 8 martie și prelungită cu încă șapte zile.

Luni, cel puțin 200 de oameni au ieșit pe stradă în timpul nopții. Oamenii au mărșăluit pe străzi, până la casa primarului Fritz, unde i-au cerut demisia.

Marți, oamenii au mers din nou în fața casei primarului Dominic Fritz și i-au cerut demisia. După aproape 10 minute de scandări, oamenii şi-au continuat drumul. Și duminică seara, protestatarii au mers în fața casei edilului și și-au strigat nemulțumirile.

În prezent, județul Timiș se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 5,84 la mia de locuitori.

Libertatea