Opozantul rus Alexei Navalnîi, dezvăluiri din detenție: „E tortură prin privare de somn. Mă scoală de opt ori pe noapte”

Opozantul rus Alexei Navalnîi, dezvăluiri din detenție: „E tortură prin privare de somn. Mă scoală de opt ori pe noapte”

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, 44 de ani, a cărui stare de sănătate provoacă îngrijorări unor apropiaţi, a depus o plângere în care acuză gardienii de la colonia penitenciară Pokrov de faptul că-l privează de somn, relatează agenția France Presse, citată de News.ro.

Navalnîi precizează, în plângerea publicată pe site-ul său, că este trezit „de opt ori pe noapte” de angajaţi ai coloniei penitenciare din Pokrov, 100 de kilometri de Moscova, unde ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l deunţă drept motivat politic.

Gardienii mă privează de somn. Este vorba, în realitate, de o recurgere la tortură prin privare de somn.

Alexei Navalnîi:

Avocata sa, Olga Miahialova a subliniat că Aleksei Navalnîi suferă de „dureri puternice” şi afirmă că se teme „pentru viaţa şi sănătatea” opozantului lui Vladimir Putin.

Miercuri, ea anunţa că activistul anticorupţie se plâmge de curând de „dureri puternice la spate” şi de faptul că a început să nu-şi mai simtă picioarele, dar că i s-a prescris ibuprofen, un antiinflamator obişnuit.

Aleksei Navalnîi este cel mai cunoscut critic al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin.

În ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzaţia că nu a respectat restricţiile legate de eliberarea condiţionată.

Libertatea