Opozantul rus Alexei Navalnîi, testat pentru noul coronavirus. Acesta a avut febră și o tuse puternică

Opozantul rus Alexei Navalnîi, testat pentru noul coronavirus. Acesta a avut febră și o tuse puternică

Alexei Navalnîi, criticul închis de la Kremlin, a fost mutat în secția-spital a coloniei penitenciare, după ce a prezentat simptome ale unei boli respiratorii. De asemenea acesta a fost testat pentru noul coronavirus, a raportat luni ziarul Izvestia, după ce a spus că are o temperatură ridicată și tuse, informează Reuters.

Navalnîi, un critic vehement al președintelui Vladimir Putin, a anunțat săptămâna trecută că intră în greva foamei și a criticat personalul penitenciarului pentru că i-a refuzat tratamentul adecvat pentru dureri acute de spate și picioare și a pretins că a existat un focar de tuberculoză în secția sa.

Acesta a spus că trei persoane din secția sa au fost spitalizate cu tuberculoză și a făcut și o glumă în acest sens.

„Dacă am tuberculoză, atunci poate va alunga durerea din spate și amorțeala din picioare. Ar fi frumos”, a scris el pe Instagram, potrivit Reuters.

El a spus că a avut o temperatură care a ajuns la 38,1 grade Celsius și că a avut o tuse urâtă. Câteva ore mai târziu, Izvestia, un ziar pro-Kremlin, a citat o declarație a serviciului penitenciar federal în care se spunea că fusese mutat într-o secție de bolnavi și că avea diverse teste, inclusiv pentru coronavirus.

Ziarul rus nu precizează unde se află secția de bolnavi, dar unul dintre avocații săi a spus că părea să se afle în colonia penală corectivă IK-2, la 100 km de Moscova.

La finalul lunii martie, Aleksei Navalnîi a solicitat ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu Diclofenac pentru durerile grave lăsate pe picior.

„Dintr-o conversaţie am aflat că simte durere la picior şi a cerut ajutor pentru a face injecţii cu Diclofenac pentru reducerea durerii. El este capabil încă să meargă”, a declarat Viaceslav Kulikov, şeful comisiei, într-un comunicat transmis online.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la începutul lunii februarie pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin.

Libertatea