Opt obiecte pe care ar trebui să le ai mereu în maşină (PUBLICITATE)

Opt obiecte pe care ar trebui să le ai mereu în maşină (PUBLICITATE)

Sunt zile în care ne petrecem în maşină mai mult timp decât ne-am dori, aşa că este important să avem la îndemână cât mai multe dintre obiectele care ne-ar putea ajuta să facem faţă oricărei situaţii neprevăzute. Indiferent că îţi foloseşti maşina doar ca să mergi la serviciu şi la cumpărături, fie că este mijlocul de transport preferat pentru vacanţe, iată o listă cu zece obiecte pe care ar trebui să le ai mereu în portbagaj sau în torpedou. 

O pătură

Indiferent că ai o maşină cu un portbagaj generos, cum este un Golf 5, sau una mai mică, o pătură din fleece, care se strânge şi ajunge la dimensiuni destul de mici, ar trebui să se numere printre obiectele pe care le ai la îndemână în automobil. Poate fi foarte utilă în cazul unei situaţii de urgenţă, dar şi pentru momentele plăcute în care decizi, de exemplu, să îţi petreci o oră pe iarbă, în parc, alături de cei dragi. 

Saci de gunoi

O rolă de saci de gunoi ar putea să fie mai utilă decât pare. În primul rând, te ajută să strângi şi să scapi de diferite resturi care se adună în maşină, iar în al doilea rând, poţi folosi sacii de gunoi atunci când transporţi obiecte sau produse care îţi pot face mizerie în portbagaj, cum ar fi ghivecele cu flori sau sacii cu cartofi. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, sacii de gunoi pot fi utili pentru a pune încălţăminte sau echipamente murdare, după o plimbare în aer liber sau un picnic. 

Produse de curăţat

Ţinând cont de actuala situaţie sanitară este importantă să ai o maşină curată şi uşor de igienizat, dar înainte de acest pas, trebuie să te asiguri că maşina este curată. Aşadar, pune în portbagaj câteva cârpe şi o soluţie de curățat care te va ajuta în acest sens. 

Trusa de prim-ajutor

Probabil ştii deja că este obligatoriu să ai în maşină o trusă de prim-ajutor, dar, de asemenea, este important să te verifici că anumite produse din ea nu sunt expirate. Verifică din când în când că trusa din maşina ta este în regulă şi poţi adăuga chiar şi alte produse care nu sunt obligatorii, dar care răspund nevoilor tale şi ale familiei tale. De exemplu, medicamente împotriva alergiilor sau un spray inhalator. 

Pungi de cumpărături

Ca să eviţi să foloseşti mai mult plastic decât este nevoie, încearcă să ţii în maşină mai multe pungi de cumpărături, pe care să le ai la îndemână. Cele din pânză sau cele din rafie, reutilizabile, sunt cele mai bune. 

Lanternă

În cazul unei situații neprevăzute grave, o lanternă se poate dovedi foarte utilă. Nu ocupă foarte mult spaţiu, aşa că este mai bine să o ai cu tine decât să regreţi că nu ai fost prevăzător. Ca să nu îţi faci griji cu privire la schimbarea bateriilor, poţi alege o lanternă cu dinam.

Umbrelă

Unul dintre cele mai utile obiecte pe care le poţi pune în portbagaj este umbrela. Având-o în maşină, nu trebuie să-ţi mai faci griji să o iei cu tine când pleci de acasă şi nici nu vei fi prins nepregătit în cazul unei schimbări rapide a condiţiilor meteo.

Apă şi mâncare

Pe timp de vară nu este indicat să ţii în maşină, la căldură, apă îmbuteliată în plastic, aşa că este mai bine ca în sezonul cald să te orientezi spre recipiente din sticlă sau metal, care sunt oricum mai prietenoase cu mediul şi care pot fi reutilizabile. De asemenea, este bine să ai cu tine şi câteva gustări, în cazul în care rămâi blocat în trafic şi ţi se face foarte foame. 

Indiferent care sunt scopurile în care îţi foloseşti maşina, dacă o pregăteşti cum trebuie, poţi avea la îndemână tot ce ai nevoie, indiferent de vreme sau de situaţie. 

Sursă foto: Unsplash.com

Libertatea