Organizatorii UNTOLD și Neversea: Propunem testare rapidă în fiecare zi a festivalului

Organizatorii UNTOLD și Neversea: Propunem testare rapidă în fiecare zi a festivalului

Organizatorii Untold și Neversea propun organizarea festivalurilor cu public din această vară, avansând ideea ca spectatorii să fie supuși testelor rapide COVID-19 în fiecare zi a festivalului, înainte ca aceștia să intre în arenă. Anunțul a fost făcut duminică, la Antena 3, de Eduard Chereji, director de comunicare al marilor festivaluri de muzică Untold și Neversea.

„Eu sunt foarte optimist pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluții non-invazive de testare rapidă. Ar fi greșit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment, sau restaurant, hotel. Noi propuneam, în ceea ce privește UNTOLD și Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare”, a declarat Eduard Chereji.

Organizatorii susțin că sunt pregătiți să convingă autoritățile să permită în acest an organizarea festivalurilor cu public.

„Am vorbit cu cei din Barcelona, și cu cei din Olanda și Germania. De peste tot avem deja strânse concluziile. Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autoritățile. Și una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranță decât dacă merg la supermarket”, a precizat Eduard Chereji.

Aceste evenimente trebuie să reînceapă să facă parte din viața noastră. Toți ne dorim reluarea cu un grad de normalitate a vieții noastre. Sigur că da, o parte din evenimente pot fi discutate în condiții speciale, cu măsuri care trebuie adaptate acestui an. De ce nu, cu testare, cu vaccinare a unui număr mare de persoane să putem spera la organizarea unui eveniment. Testele rapide sunt o opțiune”.

Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta:

Libertatea