Papa Francisc, despre prințul Philip: Un bărbat devotat mariajului și familiei sale

Papa Francisc, despre prințul Philip: Un bărbat devotat mariajului și familiei sale

Papa Francisc a transmis sâmbătă condoleanţe reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și familiei regale, după decesul soţului ei, prinţul Philip, invocând totodată amintirea unui bărbat „devotat mariajului său şi familiei”, informează AFP şi EFE, citate de Agerpres.

„Întristat să aflu de moartea soţului dumneavoastră, prinţul Philip, duce de Edinburgh, sanctitatea sa Papa Francisc transmite cele mai profunde condoleanţe Majestăţii Voastre şi membrilor familiei regale”, a transmis Suveranul Pontif printr-o telegramă trimisă Palatului Buckingham în numele său de către secretarul Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin.

De asemenea, Papa Francisc a amintit „remarcabila contribuţie în serviciul public” al prinţului Philip şi angajamentul acestuia faţă de „educaţia şi progresul viitoarelor generaţii”.

Prințul Philip, duce de Edinburgh și soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri, la vârsta de 99 de ani.

Prinţul fusese externat pe 16 martie, la o lună după ce fusese spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă.

Căsătoria reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip a fost cel mai lung mariaj al unui suveran britanic.

Nunta prințului Philip cu Elisabeta a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în catedrala Westminster Abbey din Londra, iar ceremonia, difuzată de radio BBC, a fost ascultată de 200 de milioane de oameni.

Foto: Epa

Libertatea