Părinții care lucrează și nu au cu cine să lase copiii în timpul vacanței îi pot duce în locații amenajate special de Primăria Capitalei. Unde sunt acestea

Părinții care lucrează și nu au cu cine să lase copiii în timpul vacanței îi pot duce în locații amenajate special de Primăria Capitalei. Unde sunt acestea

În cele cinci spații vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii, iar perioada în care sunt deschise este perioadă de vacanță suplimentară, între 12 și 23 aprilie 2021, potrivit unui comunicat al instituției, relatează portalul economedia.ro.

Cele cinci spații sunt:

  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
  • hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6),
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6),
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent)
  • sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Potrivit comunicatului PMB, copiii vor fi supravegheați de personal specializat și vor avea parte de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală.

Primăria arată că vor fi respectate măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei.

Această soluție e destinată copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă, deci părinți care nu sunt în telemuncă, precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu.

Vacanța de primăvară/Paște va dura o lună, din 2 aprilie până în 4 mai, pentru toți elevii, mai puțin cei din clasele terminale.

Libertatea