Patru români, „Banda Mercedesurilor Albe”, terorizează de o săptămână mai multe orașe italiene, fără să le pese că sunt filmați. VIDEO

Patru români, „Banda Mercedesurilor Albe”, terorizează de o săptămână mai multe orașe italiene, fără să le pese că sunt filmați. VIDEO

De mai bine de o saptamana, indiferent de sistemele de supraveghere video, patru români intră în apartamente și case și dau spargeri, fără să le pese că sunt filmați. Locuitorii mai multor orașe italiene sunt terorizați de și poliția cere ajutor pentru a-i prinde pe cei patru, scrie cotidianul local Qui Cosenza.

E vorba despre hoții de naționalitate română mai cunoscuți ca „Banda Mercedesurilor Albe” care terorizează locuitorii din Montalto Uffugo și zona industrială Zumpano. Modul lor de operare este întotdeauna același: înainte de a trece la acțiune, printr-o serie de trucuri, ei află dacă apartamentul care urmează să fie golit în acel moment este liber sau nu și apoi acționează.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/MQ0rngDFKug?si=bq5FGkA6x6QDUzuH” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Românii sosesc la locul jafului cu o mașină, cel mai probabil furată, pentru că până acum, în diversele jafuri în timpul cărora au fost surprinși de camere de supraveghere, s-au folosit întotdeauna mașini diferite și cu motor mare. De asemenea au purtat glugi și cagule, pentru a împiedica sistemele de supraveghere să le filmeze fețele.

Carabinierii investighează aceste fapte și comandantul provincial din Cosenza, colonelul Agatino Spoto, a invitat oamenii să sune la 112, și nu doar să posteze pe rețelele de socializare imaginile cu cei patru hoți în acțiune.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/pTE7wZvyfzg?si=v9mjuE-GW3emDtZ1″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Aceștia se cațără peste porți și intră în case pentru a fura. Ajung la locul jafului la bordul unui Mercedes alb, semnalat de mai multe ori de cetățeni la poliție. Într-un filmuleț care circulă online, patru persoane, de naționalitate română, scrie sursa citată, sunt văzute sosind cu mașina, iar după ce au încercat să forțeze o poartă, se urcă pe ea și intră într-o curte, pentru a mai comite un alt furt.

Carabinierii au primit numeroase rapoarte despre jafurile celor patru din Montalto Uffugo, Rende, Castiglione Cosentino și, de asemenea, din Lattarico și San Pietro, în Guarano. Poliția anchetează acum furturile și încearcă să-i localizeze pe cei patru.

Libertatea