Pelerinaj într-o localitate aflată în carantină. Sute de pelerini, întorși din drumul către Mânăstirea Cernica

Sute de oameni care au vrut să participe în această dimineață la slujba de Liturghie, organizată cu ocazia hramului Mănăstrii Cernica și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Calinic, nu au fost lăsați să intre în localitatea Cernica, județul Ilfov. Asta deoarece comuna este în carantină încă de la 1 aprilie, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, la intrarea în localitate s-a format o coloană de mașini ce se întinde pe aproximativ un kilometru. Jandarmii nu permit intrarea în localitatea Cernica decât a locuitorilor sau a celor care au un motiv întemeiat trecut pe declarația pe propria răspundere.

Autoritățile au oprit la intrarea în Cernica mașini din toate zonele țării, inclusiv autocare, iar cei care spun că vor să meargă la mănăstire nu sunt lăsați să treacă.

Mai mulți oameni care au dorit să ajungă la pelerinaj s-au declarat revoltați că nu sunt lăsați să meargă să se închine la moaștele Sfântului Calinic.

În plus, ei spun că nu știau că Cernica e în carantină. Decizia de carantinare a localității a fost luată pe 1 aprilie, după ce rata de infectare ajunsese la 7,88 la mia de locuitori. Astfel, până la ridicarea carantinei, oamenii din alte localități nu pot intra în Cernica, ci doar să o tranziteze.

Foto: Captură Video Digi24

Libertatea