Percheziții de amploare în Galați și Vrancea la traficanții de droguri

Percheziții de amploare în Galați și Vrancea la traficanții de droguri

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, marți, 49 de percheziții domiciliare în județele Vrancea și Galați, în două cauze care vizează traficanții de droguri de mare risc, informează Monitorul de Vrancea.

Potrivit procurorilor DIICOT, în prima cauză, s-au efectuat 15 percheziţii domiciliare, la mai multe persoane care pe parcursul anului 2023 au comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC) către diverşi consumatori, cu preţuri cuprinse între 100 şi 400 lei.

Celelalte 34 de percheziţii domiciliare s-au efectuat într-o altă cauză în care s-a reţinut că, în luna iunie 2023, în municipiul Focşani a fost constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Din cercetările efectuate a rezultat că membrii grupului au achiziţionat în mod repetat droguri de mare risc de la persoane de pe raza judeţului Galaţi, în vederea comercializării ulterioare”, a transmis DIICOT.

De asemenea, membrii grupului au efectuat schimburi de droguri cu dealeri din judeţul Galaţi, furnizând tablete de ecstasy şi cantităţi de MDMA, pentru doze de 3-CMC.

Persoanele vizate de prechezițiile domiciliare sunt suspecte de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Galaţi şi Vrancea şi beneficiază de sprijinul Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

FOTO: Poliția Română

Libertatea