Persoanele care vin din Marea Britanie în România nu mai intră în carantină. Lista țărilor incluse în zona galbenă, actualizată

Persoanele care vin din Marea Britanie în România nu mai intră în carantină. Lista țărilor incluse în zona galbenă, actualizată

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Marea Britanie a ieșit din lista țărilor galbene, aceasta fiind modificarea adusă de autorități în ceea ce privește lista cu statele cu risc epidemiologic ridicat.

„Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență include și lista țărilor aflate sub incidența codului galben de risc epidemiologic. Ca noutate, Marea Britanie nu se mai află pe această listă, a fost eliminată. Deci persoanele care călătoresc din Marea Britanie în România nu vor mai sta în carantină”, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

În prezent, 41 de state și teritorii se regăsesc pe această listă.

Cei care revin din „zonele galbene” trebuie să prezinte certificatul unui test PCR negativ la COVID-19 făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea la frontieră și intră în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care nu prezintă un test negativ PCR nu sunt lăsate să se îmbarce în avion sau în autocare. Singura modalitate de a reveni în țară dintr-o țară inclusă în zona galbenă fără a prezenta un test PCR negativ este cu mașina personală, situație în care carantina durează 14 zile.

Libertatea