Petrecere ilegală cu 5.000 de oameni, spartă de polițiști în SUA

Petrecere ilegală cu 5.000 de oameni, spartă de polițiști în SUA

Peste 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, la un eveniment neautorizat în Pădurea Națională Tonto din Arizona, au transmis autoritățile americane, potrivit CNN. Ofițerii de protecție care patrulau în apropierea zonei de recreere Sycamore Creek au observat o mare de oameni care petreceau ilegal.

Au fost raportate șapte accidente, iar mai multe vehicule au fost fost furate. De asemenea, o persoană a fost evacuată cu elicopterul, au transmis autoritățile.

„Peste 5.000 de persoane s-au adunat la un loc, punând în pericol publicul și personalul serviciului forestier. Autoturismele și petrecăreții au restricționat accesul prin blocarea secțiunilor drumului principal pentru a-și desemna zona de camping, iar vehiculele au fost parcate de-a lungul drumurilor principale”, au transmis reprezentanții Pădurii Naționale Tonto pe pagina de Facebook.

Autoritățile au cerut publicului să raporteze toate evenimentele neautorizate: „Raportați aceste evenimente ilegale de întâlnire pe Facebook către birourile noastre raionale”.

Scott Garlid, director executiv al Federației Wildlife din Arizona, a declarat pentru CNN că organizația sa sprijină de obicei off-road-ul.

„Este ceva de care se bucură mulți Arizonieni. Dar când aduci atât de mulți oameni într-un singur loc, o faci în detrimentul altor oameni care doresc să se bucure de el și, bineînțeles, de viața sălbatică în sine”, a spus el

Sandy Bahr, directorul capitolului Grand Club Canyon Sierra Club, s-a declarat îngrozită de imaginile surprinse la evenimentul ilegal.

Pădurea Națională Tonto este a șaptea cea mai mare pădure națională din Statele Unite, cu peste 2,9 milioane de acri.

Libertatea