PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru congresul cu 5.000 de delegați din weekend

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru congresul cu 5.000 de delegați din weekend

Partidul Național Liberal a fost amendat de Poliția Capitalei cu suma maximă, adică 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID de la Congresul din 25 septembrie. Anunțul a fost făcut marți, 28 septembrie, de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, în cadrul şedinţei Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

„În ceea ce privește Poliția Capitalei, și-a făcut, își face și își va face datoria. Iar cu privire la ce avem până la acest moment, s-a stabilit o sancțiune contravențională față de organizator, cu maximul cuantumului prevăzut de legea 55/2020, respectiv 10.000 de lei”, a declarat Bogdan Berechet, directorul general al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, care a fost chemat în Parlament să vorbească despre modul în care s-a organizat Congresul PNL.

Totodată, autorităţile vor viziona toate înregistrările video, pentru identificarea celor care nu au respectat măsurile de protecţie şi prevenire a COVID-19, a mai spus Berechet.

Amenda pentru PNL a fost dată pentru nerespectarea distanțării fizice și pentru că unii participanți nu au purtat mască de protecție, iar printre aceștia s-a numărat și președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, despre Congresul PNL: „Un focar de infecţie! Şi sanitar, şi moral!”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a atacat dur, într-o postare pe Facebook, Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, în care premierul Florin Cîțu a fost ales președinte.

„Pentru Iohannis şi slugile PNL – tu nu contezi! Tu te chinui. Eşti cinstit. Ai bun-simţ. Respecţi reguli. Plăteşti facturi. Munceşti mult. Ai copii. Şi ţi-au închis iar şcoala! Iohannis şi lacheii PNL n-au reguli! N-au lege! Au doar privilegii! Tu te chinui! Iohannis şi ai lui ţi-au rânjit în faţă şi ţi-au spus direct că tu nu contezi!”, a scris Marcel Ciolacu, marți, 28 septembrie, pe Facebook.

„Congresul PNL a fost un focar de infecţie! Şi sanitar, şi moral! Dar pentru a-l ţine, au schimbat legi peste noapte şi ţi-au ascuns «strategic» 1.400 de cazuri COVID-19 doar în Bucureşti”, a notat adăugat liderul Opoziției.

Congresul PNL din 25 septembrie a fost organizat la Romexpo, într-un spațiu închis, unde au participat peste 5.000 de persoane. Premierul Florin Cîţu a devenit noul preşedinte al PNL în urma Congresului. Șeful Executivului a obţinut 2.878 de voturi, adică 60,2% din numărul voturilor valabile, iar contracandidatul său, Ludovic Orban, a primit 1.898 de voturi.

Libertatea