Pompierul Iulian Rotariu, din Botoșani, a câştigat ultramaratonul organizat în Anzii Cordilieri. A alergat 220 de kilometri în șapte zile

Pompierul Iulian Rotariu, din Botoșani, a câştigat ultramaratonul organizat în Anzii Cordilieri. A alergat 220 de kilometri în șapte zile

Iulian Rotariu, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, a câştigat ultramaratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, desfăşurat în perioada 20 – 26 septembrie, se arată într-o postare pe Facebook a ISU Botoșani.

„Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă! A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. S-au adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4.000 m altitudine. Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a fost cel care a câștigat Cursa Ultra Bolivia, ci copiii cu autism din Botoșani! Vă mulțumesc frumos!”, a transmis plutonierul adjutant Iulian Rotariu, după cursă, potrivit unui mesaj pe Facebook postat de ISU Botoșani.

Iulian Rotariu, singurul român din competiţie, s-a impus în toate cele şapte etape ale „Ultra Bolivia Race”, depăşindu-l în clasamentul general pe germanul Sascha Gramm.

Competiţia din America de Sud a presupus alergarea a 220 de kilometri în şapte zile, la o altitudine de până la 4.200 de metri pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri. Cursa a fost autosusţinută, participanţii asigurându-şi în cele şapte zile de concurs atât hrana, cât şi echipamentele obligatorii şi cele personale.

„Reuşita lui Iulian reprezintă şi un record al întrecerii, obţinând un timp cu 1h 32′ 17″ mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2018. Rezultatul este de apreciat, în condiţiile în care „Ultra Bolivia Race” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu”, mai transmite ISU Botoșani.

Libertatea