Poșta Română se pregătește de concedieri. Vor fi desființate 21% din posturile de conducere și administrative

Poșta Română se pregătește de concedieri. Vor fi desființate 21% din posturile de conducere și administrative

Poșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați. Horia Grigorescu, directorul general al instituției, a declarat, vineri, la Digi24, că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective. Acesta a mai precizat că oamenii ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii.

Toți șefii de direcții și departamente din Poșta Română trebuie să facă o analiză și să propună posturile care vor fi desființate, până la finalul lunii februarie.

„Până la data de 26 februarie 2021, urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți spre desființare”, se arată într-o adresă internă semnată de directorul general, Horia Grigorescu.

În prezent, în cadrul instituției sunt aproape 25.000 de angajați.

Potrivit contractului colectiv de muncă, cei care vor fi disponibilizați vor primi până la 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în companie.

Horia Grigorescu a declarat la Digi24 că a trimis două astfel de adrese. Una a vizat aparatul administrativ din sediul central al Poștei, iar alta, cele 8 regionale și 42 de oficii poștale.

Sursa foto: Hotnews

„Nu vorbim despre zona operațională, nu vorbim despre factorii poștali, nu vorbim despre oficiante, nu vorbim despre oamenii care sunt zi de zi pe stradă și care sunt cei care generează veniturile acestei companii”, a declarat directorul general al companiei.

Ar urma să fie desființate 21% din posturile din aparatul TESA de la nivel central și 13% din posturile din aparatul administrativ din teritoriu.

„Vorbim despre oameni cu un venit mediu brut de aproximativ 5.500-6.000 de lei. Asta se transpune într-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salarială. Efectele implementării acestei măsuri se vor resimți cu precădere în 2022”, a declarat directorul general al Poștei, pentru Digi24.

Libertatea