Prefectul Capitalei anunță că restricțiile din București sunt stabilite mâine dimineață, iar seara intră în vigoare

Prefectul Capitalei anunță că restricțiile din București sunt stabilite mâine dimineață, iar seara intră în vigoare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că printre măsurile care vor fi luate în București, oraș în care rata de infectare a ajuns astăzi, 25 martie, la 6,5 la mia de locuitori, se numără diminuarea programului agenților economici, evitarea aglomerației în mall-uri și fluidizarea traficului călătorilor în transportul în comun.

„Deocamdată nu am hotărârea oficială, deci nu pot să vă spun care vor fi regulile. Dar măsurile vor viza diminuarea programului agenților economici, scăderea orei la care putem ieși din case. Iar la mall-uri vom lua măsuri să evităm aglomerația”, a spus prefectul Alin Stoica în declarațiile de presă făcute la Prefectură și transmise în direct de televiziuni.

Acesta a adăugat că se vor lua măsuri și pentru mijloacele de transport în comun, despre care a scris Libertatea.

„Vom lua măsuri ca publicul sa fie informat cu privire la purtarea măștii. Se caută soluții pentru a se monitoriza numărul de călători în timp real, cu intrare pe ușa din față și ieșirea prin ușa din spate”, a precizat Alin Stoica, care a subliniat că „măsurile vor intra în vigoare mâine seară”.

Totodată, potrivit prefectului, terasele nu vor fi închise. „Nu închidem terasele din București, terasele vor funcționa în continuare, dar vor fi sancționați acei agenți economici care nu respectă măsurile”, a mai spus Alin Stoica.

Potrivit prefectului Capitalei, cel mai probabil, ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) va avea loc vineri dimineață.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat în discuție astăzi, 25 martie, mai multe măsuri pentru limitarea epidemiei COVID, iar măsurile care urmează să fie aprobate vor fi valabile și în București, care a ajuns la o rată de infectare de 6,5 la mia de locuitori.

Potrivit documentului de lucru al CNSU, publicat de News.ro, este avută în vedere reducerea intervalului de circulaţie până la ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Totodată, conform News.ro, magazinele ar urma să fie închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de infectare este peste 4 la mie şi sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Libertatea