Prefectul Capitalei, despre greva spontană de la metrou: ”Se cercetează dacă faptele îmbrăca și latură penală”

Prefectul Capitalei, despre greva spontană de la metrou: ”Se cercetează dacă faptele îmbrăca și latură penală”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a convocat, la ora 13:30, o întâlnire la sediul Prefecturii cu sindicatele de la Metrorex, după ce reprezentanții protestatarilor de la metrou au refuzat să discute cu el. ”Reprezentanții sindicatelor sunt răspunzători pentru tot ce se întâmplă în momentul de față, dacă nu depun diligențele să explice oamenilor care este gravitatea faptelor pe le comit acum”, a declarat prefectul, la Digi24.

”Eu am vrut să am o discuție cu reprezentanții protestatarilor, dar aceștia refuză discuția. Nu știu ce doresc. Aceștia vor să discute doar cu directorul Metrorex. La întâlnirea de la ora 13:30 l-am invitat și pe directorul Metrorex. Am transmis invitație, prin negociatorii Jandarmeriei, și reprezanților care protestează în stația de metrou Unirii. Dorim să rezolvăm situația”, a precizat Prefectul Capitalei.

Alin Stoica a mai afirmat că greva spontană de la metrou afectează măsurile de combatere și prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2 în București.

”Efectele acestui protest se răsfrânge asupra tuturor, pentru că am văzut aglomerație”, a spus prefectul.

Alin Stoica a mai precizat că protestatarii pot fi sancționați pentru nerespectarea normelor sanitare în vigoare și se pot răspunde chiar penal.

”Atât Poliția și Jandarmeria au în vedere măsuri ferme pentru orice încălcare a normelor legale. Pornind de la faptul că nu este voie să organizezi o demonstrație cu mai mult de 100 de oameni, purtarea măștii. Încetarea lucrului, grevă, fără respectarea pașilor și normelor legale și asigurarea unei treimi din capacitate, fiind vorba de o companie națională. Toate acestea se cercetează, și în cazul în care aceste fapte vor îmbrăca și latură penală, desigur, se vor face demersurile legale”, a declarat prefectul Capitalei.

Am încercat începând cu ora 07:20 să iau legaătura cu reprezentanții sindicatelor CNSL Frăția și Metrorex, nu răspunde nimeni. Ei sunt răspunzători pentru tot ce se întâmplă în momentul de față, dacă nu depun diligențele să explice oamenilor care este gravitatea faptelor pe le comit acum”

Alin Stoica, prefectl Capitalei:

Reprezentanții Poliției au precizat că au aplicat mai multe amenzi unui grup important de sindicaliști care protestau în stația de metrou Unirii.

Circulaţia trenurilor de metrou este perturbată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, transmite Metrorex. Sindicaliştii au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Agerpres.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen-limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

Libertatea