Prefectul Clujului, după discuţia cu Raed Arafat: Noile restricţii anunţate de Guvern intră în vigoare de sâmbătă

Prefectul Clujului, după discuţia cu Raed Arafat: Noile restricţii anunţate de Guvern intră în vigoare de sâmbătă

Prefectul de Cluj, Tasnádi István-Szilárd, a anunţat că, în urma discuţiilor cu secretarul de stat Raed Arafat, noile restricţii adoptate de Guvern s-ar aplica începând de sâmbătă, 27 martie, informează News.ro.

Raed Afarat a anunțat că vineri, 26 martie, se va publica în Monitorul Oficial hotărârea de guvern care prevede noile restricții, însă aceasta nu a fost publicată, iar prefectul de Cluj susţine că noile restricţii vor intra în vigoare de sâmbătă, 27 martie.

”Conform discuţiilor purtate cu domnul Arafat, restricţiile vor urma să intre în vigoare începând cu ziua de mâine. Însă da, odată cu închiderea operatorilor economici începând cu ora 18, se vor închide şi terasele, din păcate”, a transmis prfectul de Cluj.

Cel mai recent bilanţ arată că 11 judeţe şi Capitala se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. În Bucureşti, rata de infectare a ajuns 6,67 la mie, iar judeţul Ilfov a trecut de pragul de 8 cazuri la mia de locuitori.

Circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20:00 în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la mia de locuitori pe durata întregii săptămâni. De asemenea, acolo unde incidența este mai mare de 4, restricțiile după ora 20:00 vor fi aplicate pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Libertatea