Premierul Cîțu anunță „revenirea la normalitate” de la 1 iunie: „Vreau să avem o vacanță mai bună”

Premierul Cîțu anunță „revenirea la normalitate” de la 1 iunie: „Vreau să avem o vacanță mai bună”

Premirul Florin Cîțu a declarat, într-o conferință de presă susținută luni, care este planul pentru renunțarea la măsurile restrictive, precizând că „un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie”.

Premierul Florin Cîțu a declarat, în ceea ce privește situația epidemiologică, că lucrurile s-au stabilizat, iar măsurile luate până acum „funcționează, dau rezultate”.

De aceea, el a anunțat înființare unui comitet interministerial, „sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate”.

„1 iunie este primul pas. Acest comitet va include toate ministerele, mă gândesc să includem ca invitați asociații, patronate”, a spus premierul.

Întrebat ce măsuri se vor relaxa de la 1 iunie, premierul nu a vrut să dea exemple concrete.

„Eu sper să fie cât mai multe. Vom vedea după întrunirea comitetului. Vreau să avem o vacanță mai bună decât anul trecut”, a mai spus el.

În același timp, premierul a lansat și un apel pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, precizând că vaccinarea este soluția pentru ca România să reintre pe făgașul normal.

Cîțu a cerut populației să aibă răbdare

„Sunt două luni foarte importante, lunile aprilie și mai, pentru că vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai, ar însemna ca în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a adăugat Florin Cîțu.

El a mai spus că este nevoie de „implicarea Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”.

Dacă mergem să ne vaccinăm, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iulie și putem să vorbim de o redeschidere a economiei aproape în totalitate.

Premierul Florin Cîțu:

„Din păcate, numărul persoanelor înregistrate este doar 767.883 de persoane sau pe lista de așteptare, în platforma de programare. Dintre acestea, au fost notificate 442.000 de persoane și programate 64% dintre ele”, a mai spus premierul.

Acesta a cerut populației răbdare, pentru că „măsurile dau rezultate”.

„Vă cer în continuare să aveți răbdare, măsurile pe care le-am luat funcționează, dau rezultate. Ne uităm zilnic la date. Avem aceste rezultate care așteaptă că situația epidemiologică a ajuns la un platou”, a precizat Florin Cîțu.

Libertatea