Prim-ministrul Norvegiei, amendat cu 1.975 de euro, pentru încălcarea regulilor anti-COVID-19

Prim-ministrul Norvegiei, amendat cu 1.975 de euro, pentru încălcarea regulilor anti-COVID-19

Premierul Norvegiei Erna Solberg a fost sancționat de poliție pentru încălcarea regulilor anti-COVID-19 privind distanțarea socială atunci când a organizat, în februarie, o adunare de familie pentru a sărbători ziua ei de naștere, relatează Reuters.

Amenda aplicată este de 20.000 de coroane norvegiene, echivalentul a 1.975 de euro, a declarat vineri șeful poliției norvegiene Ole Saeverud, într-o conferință de presă.

Premierul și-a cerut scuze luna trecută pentru organizarea unui eveniment cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani, cu 13 membri de familie, într-o stațiune montană, la sfârșitul lunii februarie, în ciuda interzicerii guvernului de a aduna mai mult de 10 persoane.

„Deși legea este aceeași pentru toți, nu toți sunt egali în fața legii. De aceea, este corect să fie aplicată o amendă, pentru a menține încrederea populației în regulile privind restricțiile sociale ”, a justificat șeful poliției amenda dictată premierului Norvegiei.

Chiar dacă premierul Solberg a organizat evenimentul împreună cu soțul ei, Sindre Finnes, poliția nu l-a amendat și pe acesta. De asemenea, nici responsabilii restaurantului în care a avut loc evenimentul nu au fost sancționați.

„Solberg este liderul țării și ea a fost în fruntea restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului”, a explicat șeful poliției.

Libertatea